Cafeaua Perfecta

Luni dimineata. Cerul e acoperit de nori josi plumburii, grei cu stropi de ploaie. Pana si hard-diskul sta sa adoarma iar tie ti se scurg ochii pe tastatura. Ce te poate readuce la viata? O cafea delicioasa, desigur: un Nespresso.

Cafeaua e vechiul viciu al programatorului deseori ajutandu-ma cand aveam mai multa nevoie. Si daca tot bei, macar sa consumi cafea de calitate. Cautand o cafea cu adevarat buna pentru Caphyon ma orientasem catre un espresor profesionist (cu rasnita inclusa). Am renuntat repede la idee insa datorita catorva dezavantaje:

  • greu de curatat si muncitoresc de mentinut
  • trebuie sa te pricepi sa ca-ti iasa un espresso decent
  • in general prepara un singur tip de cafea, neputand acomoda diferite tarii si arome pentru diversi bautori
  • rezolva doar problema aparatului, nu pe cea a boabelor care trebuiesc gasite si achizitionate de calitate si potrivite espresorului

Solutia a venit la sugestia a doi buni prieteni care locuiesc in Franta:

Nespresso

Sistemul Nespresso de la Nestle este un espresor ce prepara cafea din capsule gata pregatite, cu boabe atent selectionate, macinate si vidate. Oferind un numar de variante, tarii si arome (de la Decaf la Ristretto) fiecare dintre noi savureaza cafeaua pe care si-o doreste indiferent de ce bea colegul.

Extrem de usor de folosit si intretinut, reuseste de fiecare o data un espresso de top. Nu va bate niciodata un espresso facut manual cu migala de un expert adevarat, dar pentru 99% din cazuri… e mai mult decat perfect.

Citeste: aromele noastre favorite.

Aeroccino

Cum eu cel putin nu sunt un adevarat cafegiu, servesc cafeluta cu mult lapte, in forma de latte, capuccino sau machiatto (cu mult caramel). Asa ca am achizitionat si un Aeroccino pentru a incalzi laptele cu cantitatea perfecta de spuma.

Si acum in diminetile ploioase ma bucur de un Caramel Machiatto (cu scortisoara) infinit mai bun decat cel de la Starbucks. Ahhh cred ca o sa ma duc sa-mi fac unul imediat ce termin de scris aici…