Caphyon Summer Internships 2022

Caphyon impreuna cu Universitatea din Craiova ofera studentilor internship-uri platite in perioada verii anului 2022. Programul se va desfasura ONSITE daca situatia epidemiologica din Craiova va fi in parametri favorabili.

Descriere program

Perioada: Iulie / August (flexibil)
Durata: 1-2 luni (in functie de specialitatea selectata)
Program: Luni – Vineri, 8h
Numar locuri: 13 studenti
Compensatie: 2,500 RON / luna (net) + beneficii
Contract: da
Inscrieri: 1 Aprilie – 15 Mai 2022
Selectia: 1 Mai – 31 Mai 2022 (test / interviu online)
Aplicati la: cariere at caphyon dot ro (specificati in subiect email postul de internship dorit)

Retrospectiva

Iata ce au avut de zis internii despre experienta lor la Caphyon din vara trecuta: caphyon.ro/impresii-practica-2021

Fullstack Web Development

2 studenti / 2 luni

Cerinte:

 • cunoștințe de baza OOP
 • SQL
 • JavaScript
 • HTML & CSS

Candidatul ideal are cunostinte de programare cat si dorinta de a invata lucruri noi. Impreuna cu ceilalti interni veti forma o echipa si veti lucra indeaproape cu mentori din cadrul companiei. Rolul echipei este de a crea o aplicatie parcurgand toate etapele necesare si de a invata si aprofunda ceea ce presupune dezvoltarea unei aplicatii moderne utilizand diferite principii si limbaje de programare, incluzand atat partea de front-end cat si back-end.

CV-ul trebuie sa includa referinte catre proiectele personale (GitHub, Heroku) sau facute in cadrul facultatii.

Ideal:

Cunostiinte Java, OOP design patterns, VueJS (sau orice framework de JS), REST API, git.

C++ Modern Windows Development

2 studenti / 2 luni

Cerinte:

 • Cunostinte de baza C++ 
 • Structuri de date & algoritmi

Programul tinteste deprinderea elementelor de programare moderna in Windows.

Vei dezvolta si utiliza tool-uri si platforme moderne pentru a intelege si aprecia facilitatile aparute in Windows 10 (UWP, WinUI, containers) și alte librarii de UI cum ar fi Qt. Noutatile aduse platformei ne ofera mai multa siguranta, eleganta de implementare si rapiditate in dezvoltare.

Quality Assurance (QA)

3 studenti / 1-2 luni

Cerinte:

 • Cunostinte de baza ale sistemului de operare Windows
 • Curiozitate – o caracteristica necesara in incercarea de a investiga, reproduce si verifica bugurile
 • Atentie la detalii – sta la baza observarii si celor mai mici imperfectiuni
 • Limba Engleza – nivel mediu
 • CV (in limba engleza)

Vei lucra intr-o echipa dinamica, realizand si executand scenarii de testare pentru noile functionalitati aparute, vei face bug tracking, incepand cu partea de raportare a unui bug, descoperirea pasilor de reproducere a acestuia si intelegerea cauzei problemei.

In cadrul acestui post va trebui sa iti pui la treaba imaginatia astfel incat sa creezi scenarii variate. Fiecare scenariu are particularitatile sale, necesitand de multe ori exercitiu pentru a ajunge la o descriere cat mai concisa a scenariului.

Un inginer experimentat din echipa de QA va ajunge sa aiba cunostinte tehnice foarte avansate, deseori chiar scrie teste automate pentru a putea eficientiza timpul de testare.

Visual Designer

1 student / 1-2 luni

In calitate de designer, vei avea posibilitatea de a crea pentru produsele noastre: mockup-uri, prototipuri, interfete, ilustratii si artwork-uri.

Este necesar sa:

 • concepi design-uri UI/UX in functie de diverse cerinte
 • creezi design-uri de componente pentru interfete web (meniuri de navigare, widget-uri, rapoarte, etc)
 • ai o inclinatie asupra experientei utilizatorului (UX)
 • realizezi compozitii / ilustratii originale in format vectorial

Atasaza la email-ul de aplicare portofoliul cu lucrarile tale (PDF sau website).

In urma acestui program:

 • vei dobandi experienta in design de aplicatii web
 • vei fi capabil sa produci concepte originale, coerente, dar si imaginative, relevante si de actualitate
 • iti vei extinde capacitatile de utilizare a produselor de tip prototyping (Figma, Adobe XD) si vectorial (Adobe Illustrator, Affinity Designer, Inkscape)

Constituie un avantaj: experienta in HTML/CSS/Javascript.

Solution Engineer

2 studenti / 1 luna

Cerinte:

 • Cunostinte de baza Windows: ce este un command line, registri, variabile de mediu, servicii, permisiuni, networking, etc.
 • Capacitate analitica necesara pentru a depana/evalua anumite scenarii
 • Empatie – o caracteristica necesara in lucrul direct cu utilizatorii. Iti place sa ajuti utilizatorii sa inteleaga cum functioneaza o aplicatie, sa ii ghidezi catre cea mai buna solutie, si desigur sa ii asculti (citesti) pentru a intelege complet problema lor?
 • Limba Engleza – scrisa si vorbita fluent
 • CV + scrisoare de intentie (obligatoriu in limba engleza) prin care exprimati interesul pentru postul de Solution Engineer (motivati de ce ati selectat aceasta specializare)

Veti lucra impreuna cu echipa noastra de ingineri, la inceput invatand de la ei, dupa care o sa interactionati direct cu clientii nostri pe forum si email, oferindu-le solutii tehnice (ghidati de colegii nostri), ajutandu-i sa construiasca pachetele de instalare pentru aplicatiile lor.

Nu este un post in care pur si simplu veti raspunde la problemele oamenilor urmand un script. Fiecare problema este particulara, necesitand de multe ori evaluarea unor scenarii si implementarea lor, inainte de a recomanda o solutie finala utilizatorului. Astfel, un singur caz de support poate dura intre 10min si 4h.

Un inginer experimentat din echipa de suport va ajunge sa aiba cunostinte tehnice foarte avansate, deseori chiar scrie cod pentru a putea oferi o solutie clientilor, sa cunoasca foarte bine sistemul de operare si cum interactioneaza toate componentele sale.

Developer Evangelist

2 studenti / 2 luni

Cerinte:

 • Cunostinte de baza Windows: ce este un command line, registri, variabile de mediu, servicii, permisiuni, networking, etc.
 • Cunostinte de programare
 • Limba Engleza – scrisa si vorbita fluent
 • Iti place sa ajuti alte persoane sa inteleaga cum functioneaza tehnologia

Vei lucra impreuna cu intreaga echipa Advanced Installer pentru a redacta articole si video-uri ce vor fi postate pe blogul Advanced Installer.

Echipa noastra iti va pune la dispozitie un plan editorial ce te va ajuta sa redactezi propriile articole iar mentorul tau din perioada de internship te va ajuta zilnic sa iti dezvolti abilitatile de cercetare si editare a subiectelor adresate.

Acest internship poate fi doar inceputul in echipa noastra. Posibilitatile de crestere profesionala sunt nelimitate. Poti invata de la orice alt coleg din echipa (programare, QA sau suport) si descoperi noi oportunitati.

Ai un blog, sau orice alta forma de continut online? Perfect, include un link in CV-ul sau scrisoarea de intentie. 

Technical  Writer

1 student / 1-2 luni

Cerinte:

 • Cunostinte de baza Windows: ce este un command line, registri, variabile de mediu, servicii, permisiuni, networking, etc.
 • Empatie. Capacitatea de a te pune in locul unui utilizator, de a intelege problemele acestuia si de a-l ajuta sa inteleaga cum functioneaza o aplicatie, sa ii ghidezi catre cea mai buna solutie, prin cadrul documentatiei pe care o vei redacta.
 • Limba Engleza – scrisa si vorbita fluent
 • CV + scrisoare de intentie (obligatoriu in limba engleza) prin care exprimi interesul pentru postul de Technical Writer (motiveaza selectarea acestei specializari)

Vei lucra impreuna cu intreaga echipa (programare, QA si suport). Obiectivul principal va fi mentinerea la zi a documentatiei produsului Advanced Installer (tutoriale, FAQs, documentarea noilor functionalitati din aplicatie) si imbunatatirea articolelor de documentatie existente.

Membrii echipelor de programare, QA si suport sunt o sursa constanta de informatie pentru documentatie, iar tu vei colabora cu ei zilnic.

Un technical writer experimentat va ajunge sa aiba cunostinte tehnice foarte avansate, deseori chiar scrie cod pentru a putea oferi o solutie completa clientilor, sa cunoasca foarte bine sistemul de operare si cum interactioneaza toate componentele sale.