Pasiune pentru Programare

Un post citit ieri mi-a amintit de subiectul programarii ca slujba vs. pasiune. Este o tema extrem de importanta pentru mine, fiindca firma Caphyon a fost fondata exact din pasiune pentru software, din dragostea de a programa. Pentru noi munca este distractie. Este ceea ce ne anima, ce ne motiveaza si ce ne ambitioneaza.

Dar pentru ca in timp rutina se poate face simtita, iar micile neplaceri inerente ale vietii de zi cu zi ne pot afecta si fura atentia de la entuziasm si satisfactii, e bine sa ne reamintim din cand in cand de ce facem asta.

Cea mai grozava “slujba” din lume

Creem ordine in haos, imaginam si construim arhitecturi complexe, algoritmi alambicati. “Vedem” cu ochii mintii cai de procesarea a datelor, fire de executie si retele de informatie. Asamblam cu inteligenta noastra sisteme complexe in alte sisteme si mai complexe.

Invatam continuu, intr-un domeniu care se dezvolta cu viteza exponentiala, cu noi tehnologii fascinante si componente aparand in fiecare zi. Controlam monstri de calcul, care proceseaza cu viteze inimaginabile cantitati incomensurabile de informatie.

Construim produse apreciate si folosite in fiecare zi de oameni de pe intreaga planeta pentru ca le usureaza viata si ii ajuta in munca.

Si ce-i mai mult, suntem platiti (si inca foarte bine) ca sa facem toate aceste lucruri pe care multi le-am fi facut oricum de placere in timpul liber si ca hobby altfel.

Un mediu propice

In acest spirit a fost fondata Caphyon: un loc ideal unde sa ne dezlantuim creativitatea, sa ne bucuram de ce ne pasioneaza. Intr-un confort absolut, cu cele mai performante unelte software si hardware la dispozitie, ne putem urma pasiunea fara sa uitam sa ne mai si distram.

Balanta conteaza

Faptul ca suntem pasionati de programare nu inseamna ca trebuie sa exageram. Avem si altele in viata, familie, hobiuri, etc. Echilibrul este important, altfel entuziasmul moare repede. Desigur, suntem si unii care primul lucru pe care-l facem cand ajungem acasa dupa cele opt ore de munca e sa dam drumul la computer…

NU este pentru oricine

In 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, poti petrece cu usurinta mai mult timp la servici decit cu familia. Asa ca asigura-te ca iti place! Altfel vei avea parte de o viata extrem de trista… Nu este pentru oricine, desigur, ca orice de altfel. Dar daca mai trebuie sa te intrebi, Ionut a raspuns cel mai bine: NU se merita!