Advent of Code Meetup (editia a II-a)

Saptamana trecuta, am invitat la noi finalistii Craioveni Advent Of Code 2019 pentru a ne cunoaste si a schimba impresii despre puzzle-urile AoC. Ne cunosteam deja cu “veteranii” AoC, ce au acceptat si challenge-ul de anul acesta ­čÖé

Ce este Advent of Code?

Aflati mai multe in articolul introductiv despre concursul Advent of Code @ Caphyon

A fost o editie super fun! Eric Wastl a creat niste challange-uri grozave si anul acesta ????. Math FTW! Daca doriti sa aflati cum este pregatit acest concurs anual, urmariti Behind the Scenes video.

Meetup @ Caphyon

18 programatori Craioveni au finalizat cu succes toate cele 25 de puzzle-uri ale editiei de anul acesta (plus puzzle 26), in cadrul Leaderboard Caphyon. Suntem mandri ca 7 dintre acestia sunt colegii nostri.

Dupa sarbatori si vacanta de iarna, am reusit sa ne intalnim cu totii, sa ne cunoastem (sau revedem) si sa povestim cum a fost experienta AoC pentru fiecare din noi. Am petrecut impreuna cateva ore, in care am discutat despre solutiile noastre.

Am invatat multe unii de la altii, examinand diverse strategii, algoritmi si tehnici de programare. Printre limbajele de programare folosite de cei prezenti au fost: C++, Rust, Javascript, TypeScript, Python & Haskell.

Anul acesta si matematica a jucat un rol important in puzzle-uri; cine a fost mai “fresh” la asta, a muncit mai putin. Nu dam spoilere, ca poate unii din voi mai vor sa lucreze la probleme, dar matematica de liceu este tot ce va trebuie.

Au fost chiar si momente amuzante ????

Oricum, toti am devenit programatori mai buni si mai energizati, lucrand intens la AoC toata luna Decembrie. Au fost unele zile chiar grele!

Felicitări tuturor care au mers cu noi în această aventură cu Moș Crăciun, elfi, planete, asteroizi, navete spatiale, Intcode VMs și alte jocuri trăznite. ????

Deja asteptam cu nerabdare editia urmatoare AoC…

Album Foto

Gasiti mai multe poze de la intalnirea noastra in albumul AoC 2019 din pagina Facebook Caphyon.

Keep coding!