Puzzle 26 – Advent of Code 2019

Hiu… a fost un Decembrie intens! O poveste frumoasa si 25 de puzzle-uri interesante. Tot a doua zi, o noua aplicatie pentru Intcode VM si alte nebunii ­čÖé FUN!

Daca ati auzit prea tarziu despre concursul Advent of Code, puteti citi totul aici.

Caphyon Leaderboard

Cam asa arata situatia dupa cele 25 de zile: Leaderboard. Dar distractia inca nu s-a terminat…

Puzzle 26

Cand luati o pauza de sarmale si cozonaci, va propunem un ultim puzzle pentru 2019. Nu este atat de greu ca unele zile din Decembrie, dar de data asta trebuie sa va descurcati singuri.

Day 26: The Gold Rush

Ca in multe puzzle-uri AoC, solutia muncitoreasca este lunga, urata si greu de depanat; cateodata nici nu se termina in timpul vietii noastre ­čÖé

In schimb, daca petrecem ceva timp sa analizam mai bine problema, este posibil sa avem acel “AHA moment” in care vedem un pattern sau un truc matematic ce ne poate salva ore de coding stupid.

Puzzle 26 este o astfel de problema: o viziune clara poate salva mult coding de prisos.

Cerinta problemei este sa descifrati messajul din input si apoi sa rezolvati cerinta din mesaj.

To begin, get your puzzle input.

Cand ati gasit solutia, trimiteti un email cu explicatia detaliata si codul, la adresa: aoc @ caphyon.com

Hints: Pe masura ce trec zilele, daca observam ca foarte putini dintre voi gasesc solutia, vom posta indicii noi in folderul de [Input] si vom anunta pe Facebook

Hint #1: CRT display

Speed: Cu cat gasiti mai repede solutia (fara multe indicii ajutatoare) si ne-o trimiteti, va detasati considerabil fata de ceilalti din leaderboard.

Deadline: Sunt acceptate solutii pana la data de 12 Ianuarie 2020.

Advent of Code Meetup

Dupa rezolvarea acestui ultim puzzle (#26), in Ianuarie 2020, vom invita la sediul nostru finalistii AoC, luand in considerare verificarea autenticitatii si originalitatii solutiilor de pe repo-ul GitHub public furnizat de participanti.

Aflati mai multe despre finala AoC din 2019, in urmatorul blog post.

Sarbatori Fericite!